Nezahat ÇEÇEN kimdir?

Nezahat ÇEÇEN kimdir?

Nezahat Çeçen Kimdir?

16.12.2015 20030

Nezahat Çeçen Kimdir?

1945 yılında İskenderun´da doğmuştur.İlk ,orta ve lise öğrenimlerini İskenderun´da tamamlamasını müteakip Hacıbektaş Dikiş Öğretmenliğini okulunda dikiş öğretmenliği eğitimi almıştır.

1967 yılında Bitlis-Ahlat´ta öğretmenlik görevini sürdürürken İbrahim Çeçen ile evlenmiş ve iş yaşamını bırakmıştır. Dört çocuk sahibidir.

Çocuklarının üniversite eğitimini tamamlamaları üzerine 2001 yılında resim çalışmalarına başlamıştır. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma yönünde( yoksul ailelere maddi-manevi yardım, eğitim bursları, eğitim öğretim ekipmanları eksik bulunan okullara yardım vb...) topluma hizmet vermeyi hayatı boyunca hedeflemiş ve bu konuda bilfiil çalışmıştır. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma adına çalışan kurumlara / derneklere her türlü desteği vermektedir. Ağrı´da eşi İbrahim Çeçen adına bir ilköğretim okulu da inşa ettirmiş ve Milli Eğitim Bakanlığına devretmiştir.

Eğitime maddi olanakları yüzünden devam edemeyen başarılı öğrencilere destek olmak amacıyla 2003 yılında ilk kişisel sergisini Ankara Karum İş Merkezinde bulunan MİLO Resim, Heykel, Sanat Galerisinde açan Nezahat Çeçen 02 Eylül 2003 tarihinde Antalya - Cam Piramitte katıldığı karma sergiden elde edilen gelirlerin tümünü bağışlamıştır.