Yeni Etwinning projemiz:

Yeni Etwinning projemiz: "A generation for cyber bullying"

İngilizce öğretmenimiz Ayşe İPLİKÇİOĞLU ve proje gurubundaki öğrencilerimize "A generation for cyber bullying" e-Twinning projesinde başarılar diliyoruz.

"A generation for cyber bullying"

Amacımız öğrencilerimizin siber zorbalık kavramını tanımalarını, gerektiğinde siber zorbalık karşısında tutum sergileyebilmelerini, çağın gereği olan teknolojiyi (web2 araçlarını) aktif şekilde kullanabilmelerini, duygularını yazarak ifade edebilmelerini, ihtiyaç halinde oluşturacakları ürünler ile (e-kitap, afiş, karikatür) farkındalık sağlayabilmelerini ve tüm bunları gerçekleştirirken işbirliği yapabilmelerini sağlamaktır. 

Sanal dünya app kuşağı da denilen şu anki neslin kaçınılmaz bir gerçeğidir. Ayrıca günümüzde neredeyse tüm çocuklar akıllı telefon veya tablete sahip. Küçük yaşlardan itibaren kendini sanal alemin içinde bulan çocukların, bir kişi veya grubun bilişim teknoloji araçlarını kullanarak bir başka kişi veya gruba zarar vermek maksadıyla tekrarlayan eylemler gerçekleştirmesi olarak tanımlanan siber zorbalığa maruz kalmaları ihtimalinin oldukça yüksek olduğu biliniyor. Projemizin amacı teknolojinin aktif bir şekilde kullanıldığı bu çağda siber zorbalık kavramını anlama, siber zorbalıkla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiğini bilme, bu konuda farkındalık yaratma ve çağın vazgeçilmezi olan web2 araçlarını kullanma, yazma becerilerini geliştirme ve öğrencilerimizin işbirliği içerisinde çalışan bireyler olmalarını sağlamaktır.

21.02.2021 2194

21-02-202121-02-2021