CodeWeek Etkinlinliğimiz

Refahiye Nezahat Çeçen Ortaokulu'nda CodeWeek (Kodlama Haftası) sebebiyle bir etkinlik düzenlendi. Yapılan etkinlikte Nezahat Çeçen Ortaokulu Bilişim teknolojileri öğretmeni Fatma Çakır ve öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde yaptıkları kodlama çalışmalarına yer verildi.

Öğrenciler Scratch ile geliştirdikleri eğitsel yazılımları, oyunları ve kodlama eğitiminin küçük yaş gruplarına da somut bir şekilde sunulabilmesi için geliştirdikleri kodlama materyallerini hem misafirlere hem de öğrenci gruplarına tanıttılar. Geleceğe dijital bir dünyadan bakabilen, üreten, üretebileceğinin farkında olan nesillerin yetiştirilebilmesi için kodlamanın ne kadar önemli olduğunun vurgulanması açısından verimli bir etkinlik oldu.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma Çakır'ın organize ettiği etkinliğe İlçe Millî Eğitim Müdürü Yücel Kaplanoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Güneş ve okul müdürleri katıldı.

23.10.2018 458

23-10-201823-10-2018