"GERİ DÖNÜŞEN MASALLAR" ULUSLARARASI e-TWINNING PROJESİ

Uluslararası ortaklıkla yürütülen"Geri Dönüşen Masallar" isimli  e-Twinning projesine okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Kübra İNCE KARABAŞ ve proje öğrencileri ile birlikte katılım sağladık. Proje kapsamında çalışmalarımız başladı.

08.03.2022 517

Proje Tanıtımı:

Masallar farklı coğrafyalarda ve dillerde bilinen ortak kültürel mirasın en önemli öğelerinden biridir. Dünyanın her yerinde farklı farklı ülkelerdeki çocuklar aynı masallarla büyümüştür. Çocukların hayal dünyaları evrensel masallarla zenginleşirken, yerel kültüre ait özgün masallar biraz daha geride kalmaktadır. Bu durum kültürel miras öğelerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekmektedir.
Projemizde; masallar ve masal kahramanlarından esinlenerek, geri dönüşüm yoluyla tasarlanan sanatsal ürünleri geçmişten günümüze taşımayı ve bu süreçte özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin, çevre koruma bilinci ve dijital becerilerini geliştirerek geleceğe hazırlanmalarını amaçladık.
Bu proje ile masallardan yola çıkarak geri dönüşüm ve teknolojik imkanlar ile sanatsal ürün tasarımıyla öğrencilerimizin dijital, sosyal, akademik ve sanatsal yeterliliklerinin geliştirilmesini hedeflemekteyiz.

Project Introduction:

Tales are one of the most important elements of the common cultural heritage known in different geographies and languages. All over the world, children in different countries have grown up with the same fairy tales. While children's imaginations are enriched with universal fairy tales, the original fairy tales of local culture lag behind. This situation draws attention to the importance of preserving cultural heritage items and transferring them to future generations.
In our project; Inspired by fairy tales and fairy tale heroes, we aimed to carry from the past to the present with artistic products designed through recycling, and in this process, we aimed to prepare our students who need special education for the future by improving their environmental protection awareness and digital skills.
With this project, we aim to improve the digital, social, academic and artistic competencies of our students through recycling and technological opportunities and artistic product design based on fairy tales.

08-03-2022